Elektrostimulacija

Naizmenična struja niske frekvencije do 200 Hz tzv. neofaradska struja primenjuje se u dijagnostici, terapiji i u kozmetologiji. Primena neofaradske struje (1-125Hz) u kozmetologiji bazira se na izazivanju mišićnih kontrakcija , pa se tako primenjuje u tretmanu lica (miolifting) i tela (oblikovanje tela). Električni impulsi, koji nisu neprijatni, dejstvom na mišiće i mišićne grupe na koje se želi delovati dovode do "pasivne gimnastike".

Energiju za kontrakcije mišići crpe iz sopstvenog glikogena i okolnih masnih naslaga (lipoliza), tako da se primenom elektrostimulacije može postići smanjenje obima delova tela za 2-3 cm (struk, bokovi, nadkolenice itd.). Primenom neofaradske struje postiže se poboljšanje cirkulacije, metabolizma, oksigenacija tkiva, eliminacija viška vanćelijske tečnosti, tako da se pored toniziranja pojedinačnih mišićnih grupa i oblikovanja tela postižu i efekti lokalnog smanjenja celulita i masnih naslaga.

Elektrostimulacija tretman

Naš aparat ima 24 elektrode, što omogućava istovremeno tretiranje i prednje i zadnje strane tela što znatno poboljšava učinak tretmana a broj dolazaka se duplo smanjuje. Tretman traje sat vremena i obavezno uključuje 10 minuta limfne drenaže na kraju svakog tretmana.

Tretmani se izvode u seriji od 10 uzastopnih tretmana ili u kombinaciji sa drugim programima za oblikovanje tela i uklanjanje celulita (kavitacija, anticelulit masaža, pakovanja itd.).

Kontraindikovana stanja za primenu neofaradske struje su:

  • Oštećenja epiderma
  • Zapaljenski procesi kože i potkožnog tkiva
  • Pareze i paralize
  • Mišićne distrofije
  • Metal u tkivu (samo za terapijsku primenu