Ultrazvučna kavitacija

Ultrazvučna kavitacija je najnoviji hit u tretiranju celulita i uklanjanju lokalizovanih masnih naslaga. Kavitacija se danas smatra jednim od najmoćnijih mehanizama pomoću koga se uništavaju masne ćelije.

To je najnovija metoda, čija tehnologija omogućava neinvazivan i bezbolan tretman koji je ciljano usmeren na one delove tela gde imamo nakupljene tvrdokorne masnoće, kojih se ne možemo osloboditi ni jednom do sada dostupnom metodom, niti dijetom, ni vežbama. To su najčešće: stomak, kukovi, butine, unutrašnji deo kolena, nadlaktice, zadnjica, itd.

"Poboljšani efekti kavitacije upotrebom CAVICEL CRIO I HOT SLIM GELA. Gelovi sadrže L-karnitin i visokoaktivne anticelulit biljne komplekse (bršljan, kleka, breza, alge laminarije, spirulinu, kesten, zeleni čaj, paprika, crni i beli biber, ginko biloba, artičoka ) čije je anticelulit i diuretsko dejstvo pojačano krio i slim efektom. Krio gel je odličan izbor kod osoba proširenim kapilarima. Pojačava se efekat drenaže i otoci i nagomilani toksini nestaju. Ultrazvučna KAVITACIJA uklanja masne naslage ciljano, na tačno određenim mestima i to bez ikakvih operativnih zahvata. "

KavitacijaUltrazvučni talasi, u zavisnosti od njihove frekvencije, intenziteta, a samim tim i dubine prodiranja kroz tkiva, imaju različitu primenu u medicini. Do sada, najveća primena ultrazvuka bila je u dijagnostici i fizikalnoj terapiji, ali svoju primenu danas nalazi i u estetskoj hirurgiji i medicinskoj kozmetologiji. Aparati za ultrazvučnu kavitaciju emituju ultrazvučne talase niske frekvencije (od 20-100kHz) i visokog intenziteta koji jedino mogu izazvati fenomen kavitacije koji se primenom ovih frekvencija odigrava u masnom tkivu. Kako je frekvencija ultrazvuka obrnuto proporcionalna dubini prodiranja, ultrazvučni talasi koji dovode do kavitacije imaju veliku dubinu prodiranja (više od 5cm). Međutim, masno tkivo apsorbuje veliki deo emitovanih ultrazvučnih talasa niske frekvencije, pa je zato primena ultrazvučne kavitacije kao metode i načina oblikovanja tela primenljiva isključivo na delovima tela gde postoji problem u vidu masnih naslaga i celulita.

U našem centru, američkim aparatom TRIPLE CAVI za ultrazvučnu kavitaciju, sa tri specijalne sonde različitih frekvencija, na potpuno bezbedan i bezbolan način rešavamo problem masnih naslaga i celulita na kritičnim zonama (stomak, bokovi, sedalni predeo, nadlaktice). Tretmani se izvode jednom do dva puta nedeljno u pravilnim intervalima koji podrazumevaju da između dva tretmana mora proći najmanje 72 sata. Ovo vreme je potrebno kako bi organizam na prirodan način eliminisao razgrađenu masnoću. U našem centru takode možete dobiti savete za fizičku aktivnost koja se preporučuje da bi se ceo proces razgradnje masnog tkiva i detoksikacija organizma ubrzao.

Uz tretmane ultrazvučne kavitacije, kao dopunske terapije za reoblikovanje tela, zatezanje kože i eventualno smanjenje otoka, u našem centru dostupni su vam:

  • LPG tretmani
  • elektrostimulacija
  • gipsane bermude
  • masaža
  • ECM
salon lepote