Masaža

Masaža, kao jedan od najstarijih metoda lečenja koji se primenjuje hiljadama godina, svoju primenu danas ima kako u medicini (terapeutska i sportska masaža) tako i u kozmetici. Savremeni kozmetički tretmani lica i tela neizostavno uključuju i masažu zbog njenog blagotvornog dejstva na kožu i dublje slojeve tela. Primenom različitih tehnika masaže i mehaničkog nadražaja preko kože, njeno delovanje može biti sedativno ili stimulišuće, a u zavisnosti da li je masaži podvrgnut samo deo ili celo telo, razlikuju se lokalna i opšta masaža.

MAsaza tela

Masaža lica i tela

Masaza licaMasaža lica izvodi se u sklopu kozmetičkih tretmana lica, dok se masaža tela radi kao opšta, relaksaciona masaža ili parcijalna masaža. Dejstvo masaže na kožu lica i tela manifestuje se čišćenjem površinskog sloja kože od izumrlih ćelija, nakupljenog masnog sekreta, prašine, znoja i sl. Kada se odstrane ovakve štetne materije, otvaraju se pore znojnih i lojnih žlezda,što omogućava njihovu bolju sekreciju. Isto tako, masaža mehaničkim nadražajem preko kože, dovodi do širenja kožnih kapilara i limfnih sudova što poboljšava ishranu kože. Masažom nastaje osveženje kože i potkožnog tkiva, a istovremeno dolazi do njene regeneracije: koža dobija svežinu, veću elastičnost i bolju ishranu, a bore se ublažavaju.

Anticelulit masaža

Anticelulit masažaTehnika izvođenja anticelulit masaže razlikuje se od klasične masaže u izboru masažnih hvatova koji se koriste, a imaju za cilj da stimulativno deluju na krvotok i limfotok, čime bi se poboljšava razmena materija i eliminacija štetnih produkata metabolizma. Duboko trljanje i gnječenje doprinose poboljšanju limfotoka i ubrzanju resorpcije otoka, kao i razmekšanju celulita i svih patoloških tvorevina u potkožnom tkivu i mišićima. Anticelulit masaža uključuje i obaveznu primenu anticelulit gelova čijim se utrljavanjem u kožu pospešuje razgradnja celulita. Trajanje masaže zavisi od veličine regije koja se tretira, pa može trajati od 15-45 minuta. Anticelulit masaža izvodi se nakon završetka menstrualnog ciklusa, u serijama od 10 tretmana, tokom kojih se preporučuje povećanje unosa tečnosti.