Tretmani podmlađivanja

COOLIFTING KONCEPT

Ovo je najspektakularniji i najdelotvorniji tretman liftinga lica koji prkosi vremenu: za 5 minuta može otkloniti cak 10 godina. Ovo je revolucionaran registrovan sistem koji na tkivo lica izbacuje snažan mlaz ugljen-dioksida, u kombinaciji sa ekstremnom koncentracijom sitnih aktivnih supstanci koje su pod veoma visokim pritiskom i niskom temperaturom.

Hladan mlaz ugljen-dioksida i sitne aktivne cestice u kombinaciji sa veoma visokim pritiskom dovode do: Ekstremna pokretljivost krvnih sudova: vazokonstrikcija (sužavanje krvnih sudova) je praćena vazodilatacijom (širenje krvnih sudova). Pod uticajem veoma hladnog stimulusa, krvni sudovi se sužavaju, a zatim sledi njihovo širenje kao odgovor. Krioforeza i baroforeza: nanošenje aktivnih Coolifting supstanci pod uticajem hladnoće i pritiska. Kombinacija hladnoće i visokog pritiska utiče na to da Coolifting aktivne supstance deluju snažno na epidermis i eksponencijalno pojačavaju njihovu efektnost. Temperaturni šok: stimulacija potkožnog tkiva. Ova vrsta tkiva ima normalnu temperaturu od oko 36C. Kad se desi nagli pad temperature, dolazi do momentalne reakcije u potkožnom tkivu.

Tretman

Jednostavan, efektan, neinvazivan i brz tretman: 5 minuta Vam omogucavaju nov način podmladivanja kože lica. Udruženo delovanje velike koncentracije anti-ejdžing aktivnih supstanci i efikasna aktivacija epidermisa dovodi do reakcije kakva do sad nije viđena.

Aplikacione zone

Coolifting je dizajniran tako da lako i brzo može da tretira celu površinu lica, sa ciljem da se postigne opšti lifting efekat koji kožu cini mekšom i sjajnijom, naročito na onim delovima koji su najviše podložni stvaranju bora, bilo pod uticajem facijalne ekspresije ili gravitacije: spoljni uglovi očiju, čelo, bore nastale mrštenjem, obrazi, kao i oblast oko usana.

Preporučuje se da se Coolifting aparat koristiti na sledeći način:

Pojedinačan tretman: momentalni rezultati od samo jednog tretmana lifting efekat: omekšava i daje novi sjaj koži, eliminiše površinske bore i redukuje dublje. Jednim tretmanom se može samo započeti ukupan proces podmlađivanja. Šok tretman: 8 tretmana u toku jednog meseca (dva puta nedeljno) za postizanje podmlađivanja kože: intenzivna stimulacija kolagena, elastina, regeneracija kože, poboljšanje teksture i kvaliteta kože. Tretmani održavanja: tretman svake druge nedelje. Za svakog pojedinacnog klijenta potrebno je konsultovati se sa stručnom osobom u vezi sa započinjanjem tretmana.

CACI Ultra

Multifunkcionalni CACI Ultra kombinuje funkcije toniranja lica nagrađivanog Caci Classic-a, koji je nehirurški sistem liftnga, i dodatke za regeneraciju kože svetski poznatog Futur-Tec sistema.

Caci ultraCACI Ultra sistem ujedinjuje četiri različite tehnologije u jednom jedinom aparatu - Mikrostruje (Microcurrent), Ultrazvucni piling (Ultrasonic Peel), Hydratone i LED Svetlosnu Terapiju (Light Therapy) foto stimulacije.

Touch screen u boji omogućava izbor od preko 40 programa razlicitih tretmana za uklanjanje bora, toniranje lica, podmlađivanje ruku, tretiranje stija i akni. Sistem koristi specijanu ultrazvucnu sondu koja vibrira na 27.000 vibracija u sekundi na povrsini kože da bi oljuštila (odradila piling) i duboko očistila epidermis. Ultrin jedinstveni aplikator za bore se efikasno koristi da izravna i omekša duboke bore i omogućava alternativu bez igle za dermalne filere.

Mikrostruje (Microcurrent)

Mikrosrtujne stimulacije propuštaju sitne elektronske impulse koji odražavaju prirodno bio elekronsko polje tela. U većini slučajeva tretman je virtualno podsenzorni i izaziva blago peckajući osećaj. Prvobitno osmišljena u lečenju paralize, terapija mikrostrujama sada se koristi i u fizioterapiji za kontolisanje bola i u bolnicama za zacelivanje rana. U estetskim tretmanima stimulacije mikrostujama imaju brojne druge kozetičke benefite:

  • obnavlja mišiće
  • povećava krvnu i limfnu cirkulaciju
  • ubzava penetraciju aktivnih sastojaka preparata za negu kože
  • povećeva proizvodnju kolagena i elastina
  • povećava proteinsku sintezu,glukonogenezu i transport ćelijskih membrana
  • povećava mitohondrijsku aktivnost, adenozin trifosfat (ATP)

Mikrostuje se u estetici uopšteno nazivaju toniranje lica ili nehirurški face lifting zbog ogromnih efekata liftinga koje imaju na mišiće i konture lica. Prava mikrostruja koristi struje manjeg intenziteta od milionitog dela ampera (<1mA) i zbog tako niskog intenziteta ne uzrokuje fizičke ili vidljive kontarkcije mišića. Umesto toga, stimulacije mikrostuja deluju po principu obnavljanja mišića.

Šezesetih godina Dr. S. Bejker i Dr. S. Dojl su dokazali da se efektivno i dugoročno obnavljanje mišića može postići samo upotrebom mikrostuja na voma niskim frekfrencijama (manje od 1 Herca). U svojoj knjizi „Struje Tela“ Dr. Robert O. Beker naznačava da da bi bili efektivni strujni impulsi moraju biti isporučeni upotrebom modifikovanih talasnih oblika koji mogu da prevaziđu prirodnu telesnu otpornost na struju (Omsov zakon) a da klijent ne oseti neugonost.

Kombinovanje ultra niskih frekfrencija sa modifikovanim talasnim oblikom omogućava mikrostrujama da dopune električni potencijal mišića stimulišući vretenasta ćelijska vlakna koja se protežu dužinom mišića i vezuju za golgi tetive organa u utrobi mišića. Dr. Džordž Gudhart je otkrio stimulacionu tehniku golgi tetive orana (GTO) u kasnim ’60im godinama.

U toku tretmana sva 32 facijalna mišića su fizički manipulisana vrhovima mekih pamučnih stapića ili drugim pomagalima koji transmituju mikroelektrične impulse.

Rad na mišiću od unutrašnjosti ka spoljašnosti ima istezajuće/opuštajući efekat koji je neophodan mišiću koji je postao zgrčen usled godina facijalnih grimasa (pr. bore nastale mrštenjem). Rad na mišiću dovešće do efekta skraćivanja koji je neophodan za većinu mišića koji su se tokom vremena i usled starosti i gravitacije opustili.

Iako se već posle prvog tretmana mogu zapaziti vidljive promene, benefiti mikrostuja su kumulativni i za najbolje rezultate preporučuje se 12 tretmana.

Ultrazvucni piling (Ultrasonic peel)

Za ultrazvucni piling koristi se ručna sonda čija je glava sačinjena od keramike/kvarca koja, kada pobudjena električnom energijom, emituje piezoelektrične vibracije i vibrira na 27.000 vibracija u sekundi na površini kože. Ove brze vibracije istiskuju nečistoće iz kože i uklanjaju mrtve ćelije kože. Vibrirajući aparat se zatim koristi da se epidermis dubinski očisti i blago oljušti. Brzim kontrakcijama ovog aparata takodje se uklanjaju i kožne bakterije. Sonične vibracije ovog aparata takodje se mogu podesiti na posebnu frekfrenciju koja podspešuje upijanje preparata za negu kože.

Ultrazvucni piling kože pruža mnogo nežniju i manje agresivnu alternativu od tradicionalnih metoda mikrodermoabrazije za piling kože.